ALFAVELOCE 2000 - szerviz s motorsport

Rólunk írták: VELOCE 2000 Kft. - Lendületben

Egyik Auto Check Center szervizünk Kulcs községben, a VELOCE 2000 Kft. Tulajdonosa, Tomsics Gábor évtizedek óta Alfa Romeo és más olasz autómárkák specialistájaként márkafüggetlen szervizt vezet, ám szabadidejében emellett autóversenyzéssel is foglalkozik.

Mikor kezdett el versenyezni és milyen szakágban?

– 1989 óta versenyzek, kezdetben Rally Cross szakágban, egy Alfa GTV autóval, majd 1994-tõl pályaversenyeztem egy Alfa 75-ös autóval. 2002-tõl napjainkig a Túraautó Bajnokságban versenyzek egy gyári Alfa Romeo 156 1,9 JTDM diesel autóval, amelyet folyamatosan továbbfejlesztünk.

Hol fejlesztik és készítik fel az autót a versenyekre? 

– Az autót szabadidõnkben, saját szervizünkben, a napi munkáink mellett kollégáimmal folyamatosan fejlesztjük a még jobb eredmények elérése érdekében.

Sokan még mindig meglepõdve kérdezik: hogy sikerült egy diesel motort verseny körülményekre továbbfejleszteni?

– Több évtizedes diesel tapasztalat kellett hozzá, hogy mára egy versenyképes, és ami a legfontosabb - üzembiztos motort sikerüljön kifejlesztenünk. A sokszáz mûhelyben eltöltött munkaóra eredményeképpen egyre jobb eredményeket érünk el mind a hazai, mind a Zóna bajnokságban.

Az elmúlt években milyen eredményeket sikerült elérniük? 

– Az új autónkkal 2011-ben a 12 futamos idénybõl 6 futamon vettünk részt. A hazai versenyek (Hungaroring, Pannoniaring) mellett indultunk a Slovakia ringen is, a kevés futam ellenére még így is összetettben a kategória 4. helyezettjei lettünk, éppen hogy lemaradva a dobogóról.

Mit terveznek az idei évre?

– Mivel az autó fejlesztéseit, illetve a versenyeken való elindulás költségeit szinte kizárólag magunk fedezzük, a jelenlegi gazdasági helyzetben a legfontosabb cél, hogy minél több versenyen elindulhassunk, és az éves összesítésben a dobogón végezhessünk. Eddig két futamon vagyunk túl, mindkét versenyen a dobogó 3. fokán álltam.

Forrás: ACC hírlevél - www.autocheckcenter.hu